10 activitats de primavera per a fer en família al Subirà

Per a aquesta primavera i estiu us animem a què ens vingueu a veure i us proposem deu activitats que podreu fer a l’entorn del restaurant:

recollir_maduixes_Bosc

1. Buscar fruits del bosc (per a menjar-se al moment, endur-se’ls a casa, fer conserva,  fer un pastís o  per a fer melmelada). El bosc a l’entorn del Subirà ofereix cireres, pomes, maduixes de bosc i mores. Feu una ruta entorn a la casa, baixant pel camí que marxa direcció Osor per la dreta de l’aparcament i tornant pel camí de dalt, que ve de St. Hilari, a l’esquerra de l’aparcament. És una ruta molt curta per la que si us fixeu bé trobareu maduixeres de bosc, cirerers i pomers.

Si teniu la sort de trobar cireres als arbres podeu agafar-ne algunes i fer aquesta recepta. Podeu adaptar els ingredients de la recepta orginial per aquests ecològics i aptes per a celíacs: 250 gr de cireres, 75 gr de sucre ecològic de canya, 125 gr de farina d’arròs, 3 ous ecològics, 500ml de llet d’arròs. Fàcil de fer amb nens!

2. Agafar plantes remeieres: anar al bosc i aprofitar per recol·lectar plantes és una bona oportunitat per a què els infants vegin la relació que hi ha entre la cura de la salut i el què ens ofereix la naturalesa. Entorn al Subirà trobareu: ortigues, saüc, dent de lleó, farigola, sàlvia, …

3. Fer un ram de flors: hi ha tota mena de flors i floretes de colors lila, blanques, grogues, … que es poden combinar amb falgueres o altres plantes del bosc que l’ampliaran i li donaran volum.

fer_rams_flors

4. Agafar plantes i flors per assecar i fer un herbari. És una manera de conservar les plantes, fulles i flors trobades i classificar-les posteriorment en un herbari que servirà per a recordar-les i identificar-les.

Totes aquelles plantes, flors i fulles que cridin l’atenció o agradin als nens les podeu recollir, tallant-ne una petita part. Les poseu a un cistell o a una bossa. Quan tingueu totes les que vulgueu les porteu cap a casa i poseu cada fulla/planta/flor entre dos pàgines de diari i sota un bon pes de llibres o a una premsa.  Passats alguns dies, quan les plantes s’hagin assecat, una per una les enganxeu a un full o una cartolina, anotant el nom de la planta i la data o el lloc d’on la vau agafar. Els infants més grans poden buscar-ne el nom científic i afegir-hi alguna característica.

escultures_elements_naturals5. Crear amb elements naturals. Podeu buscar elements naturals de diferents mides, formes i colors i crear una escultura o quelcom per a jugar. Des d’una barqueta, una casa, una figura abstracte, quelcom que representi la realitat
(un paisatge, un arbre fet amb branquetes i fulletes en dues dimensions, …).

6. Amagar-se entre els arbres del bosc de fades i follets i explicar històries inventades. Si mireu bé els arbres i el tipus de bosc veureu que totes les formes recorden als boscos de fades dels contes.

bosc_fades

7. Descobrir les històries de bruixes i bandolers de Les Guilleries. No deixeu de buscar la informació del bandoler Serrallonga, que corria sempre per a aquestes terres! Podeu trobar més informació dels boscos de bruixes i bandolers en aquest document.

descansar_arbre_centenari8Descansar, meditar al peu de l’arbre centenari, … Buscar un lloc bonic, fresc, un arbre centenari o un prat d’herba, … Compartir espais de descans i reduir el nivell d’activitat que portem entre setmana pot generar converses i/o moments especials.  No sempre ens cal estar en actiu!

9. Gronxar-se, enfilar-se, saltar, pujar als arbres, anar amb bici… algunes d’aquestes activitats les podran gaudir els infants sense la necessitat de participació dels seus pares i de manera autònoma. Ho podran fer davant del restaurant mentre la resta de la família acaba d’esmorzar/dinar/sopar o fa el sobretaula. També hi ha rutes curtes i senzilles per a fer amb bici entorn al restaurant.

familia_bici

10. Banyar-se al riu fresc. Baixant del Subirà direcció l’Espinau/Castanyet/Sta. Coloma de Farners trobareu a ma dreta una petita cascada amb una gorga fresca. Una mica més endavant hi ha una casa i possibilitat d’aparcar algun cotxe a la vora. L’accés a la gorga no està molt bé però és possible baixar-hi i fer-se un bany.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>